Over Peter Tuerlings

“Doen we de juiste dingen? Staan we voldoende in contact met de mensen met wie we werken, en met de mensen die we inschakelen? Cruciaal voor goed werkgeverschap.”

Aan het woord is Peter Tuerlings oprichter van Tuerlings@Work, adviesbureau voor arbeid en organisatie. Met jarenlange ervaring op de teller, mag hij zich een moderne oude rot in het vak noemen.

Peter onderscheidt zich als professional binnen zijn vakgebied door zijn volledige commitment tijdens samenwerkingen, zijn haarscherpe inzicht in arbeidssituaties en zijn nuchtere, doortastende aanpak.

De thema’s rond mens, werk en inkomen boeien hem mateloos. Met medewerkers als belangrijkste kapitaal van organisaties, vraagt goed werkgeverschap om de juiste stijl van leidinggeven. Immers, gemotiveerde en betrokken medewerkers zijn productiever, loyaal en minder vaak ziek.

Goed werkgeverschap betekent soms ook stevige keuzes maken. Peter begeleidt hierin en neemt een schat aan ervaring mee. Zo werkte hij als portefeuillemanager schadelastbeheersing bij een grote inkomensverzekeraar, als gecertificeerd registerarbeidsdeskundige in het private en publieke domein en als master in de arbeids- en organisatiekunde.

De tijdgeest van vandaag omarmend, weet hij ook exact hoe de huidige wet- en regelgeving in elkaar steekt. Waar moeten werkgevers vandaag de dag alert op zijn, en waar zijn werknemers gevoelig voor?

Last but not least hecht Peter als registerarbeidsdeskundige veel waarde aan ethiek. Werkend volgens de gedragscode SRA (Stichting Register Arbeidsdeskundigen) en aangesloten bij de NVvA (Nederlandse Vereniging voor Arbeidsdeskundigen) staat hij voor objectiviteit en integriteit. Krachtig en doortastend, altijd gericht op optimale uitkomsten voor werkgever, verzekeraar en werknemer. Daar mag u hem aan houden.